Adverteren Mozaiek Magazine

Wat leuk dat je interesse hebt in het plaatsen van een advertentie in Mozaiek Magazine! Onderstaand hebben we de belangrijkste informatie voor je samengevat. Wil je direct een advertentie reserveren? Klik dan hier

Mozaiek Magazine: volwaardig tijdschrift
Mozaiek Magazine heeft de uitstraling van een volwaardig tijdschrift en blijft dan ook als ‘eyecatcher’ in de huiskamers liggen. De papier en formaatkeuze zijn hierop aangepast. Het magazine bevat een aantal nieuwe rubrieken waaraan met veel enthousiasme door onze vrijwilligers is gewerkt.

Oplage en verspreiding
Mozaiek Magazine heeft een oplage van 7.000 exemplaren, de oplage van de kersteditie wordt later in het jaar bepaald en ligt hoger (in 2023 was dit 12.500 exemplaren). Het magazine wordt via de Mozaiek locaties uitgedeeld aan delen van de gemeentes en bezoekers van de diensten. Ook sturen we op verzoek (en tegen betaling) een exemplaar op naar andere geïnteresseerden. Het magazine is ook digitaal beschikbaar via de websites van de Mozaiek gemeenten.

Verschijning
In 2024 verschijnt Mozaiek Magazine 3 keer per jaar:

30 maart (Paaseditie)
6 juli (zomereditie)
21 december (Kersteditie)

De deadline voor aanlevering van het advertentiemateriaal is 7 weken voor de verschijningsdatum.

Omvang, formaat & vormgeving
Het full color magazine bestaat uit 68 pagina's (64+4 pagina’s dikkere omslag) en heeft een formaat van 210 x 275 mm. 

We hebben ruimte voor 40 advertenties van ¼ pagina, verdeeld over het magazine. De eerste en laatste vier pagina’s waaronder de achterkant zijn niet beschikbaar voor advertenties. De afwerking met een rug (lumbeck) geeft het magazine extra attentiewaarde en een bewaar-karakter.

Tarieven & formaten
Er zijn verschillende opties voor adverteren:

 • Jaarabonnement (3x in 2024) € 1875,- per 1/4 pagina*
 • Per verschijning € 650,- per 1/4 pagina*

  *tarief voor ½ pagina en 1/1 pagina op aanvraag

  Voor adverteerders/ondernemers die deel zijn van een Mozaiek gemeente geldt een korting van 50% op bovenstaande tarieven.

  De betaling geschiedt per factuur na uitgave van het magazine. Goed om te weten: we plaatsen geen personeelsadvertenties. Wanneer blijkt dat de advertentie niet geschikt is voor de lezers van Mozaiek Magazine dan behouden wij het recht om de advertentie niet te plaatsen.

  Aanleveren en specificaties
  De advertentie ontvangen wij graag kant en klaar volgens onderstaande specificaties:

  Formaat in mm breedte x hoogte

  Bladspiegel210 x 275
  Zetspiegel174 x 238
  1/4 pagina staand85 x 117
  1/2 pagina staand85 x 238
  1/2 pagina liggend174 x 117

  Specificaties

  • Certified pdf met het juiste kleurprofiel of jpg
  • Fotoresolutie: minimaal 300 dpi

  Bestanden tot 9 MB kunnen worden aangeleverd via [email protected]. Bestanden groter dan 9MB kunnen het beste via WeTransfer verstuurd worden naar bovenstaand mailadres.

  Meer weten?
  Wil je een advertentie reserveren of ben je geïnteresseerd in een ander formaat? Laat dan hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!