Geschiedenis Mozaiek

“Ik ben zo blij dat God me daar niet voor roept!” Geloof het of niet. Maar deze uitspraak was het startsein voor Mozaiek.

Kees Kraayenoord zei deze fameuze zin tegen een goede vriend in een gesprek over de kerk. En - zoals dat wel vaker gaat - riep God hem op dat moment juist wel. Toen hij thuiskwam en zijn vrouw Nicole vertelde wat God tegen hem had gezegd, hoopte hij dat zij hem zou vertellen dat hij het niet goed had begrepen. Maar … dat deed ze niet! Want God riep haar ook.

Kerk zonder drempels

Het hart van Mozaiek is vanaf het allereerste begin om een kerk te zijn waar je welkom bent zoals je bent. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en wat je verhaal ook is. Een plek zonder drempels waar je leert God op de eerste plaats in je leven te zetten. Een thuis waar je samen met anderen het leven deelt. Een basis waar je ontdekt hoe je het verschil maakt voor de wereld om je heen.

Je bent welkom zoals je bent. Dat is de houding die God van Mozaiek vraagt. Dat we een kerk zijn waarin we leren leven in de spanning die deze zin van ons vraagt. Net zoals Jezus deed.

Kees Kraayenoord

God gaf groei

Na de roep van God in 2008 volgde een aantal jaar van gebed, veel praten en nadenken, samen met vrienden. In 2011 startte een kleine groep mensen in een huiskamer met diensten. Dat groeide uit tot een eerste Mozaiekdienst in de Shelter in Veenendaal op 15 januari 2012. En in de jaren die volgden deed God wat wij nooit durfden dromen: Hij bouwde Zijn kerk. Nu vind je door heel Nederland Mozaiekgemeentes en Family’s.

Mozaiek Worship

Zeg je Mozaiek, dan zeg je muziek. Worship! En dat is niet heel gek.

Want met de start van Mozaiek kreeg de worship-bediening van Kees, waarmee hij aanbiddingsdiensten verzorgde door heel Nederland, een thuis in de kerk. Een individuele bediening veranderde in een verlangen van Mozaiek. Een roep om kerken te helpen groeien in aanbidding en nieuwe liederen te schrijven voor de kerk. En dit verlangen? Dat blijft eigenlijk alleen maar groeien.

Vind een Mozaiek locatie