Benieuwd naar het christelijk geloof?

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? En houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is een Alpha cursus iets voor jou! Er zijn verschillende manieren om een Alpha-cursus te volgen. Bijvoorbeeld via een lokale Mozaiek gemeente of met jouw eigen community. 

Wat is Alpha?

Bij Alpha staat de vraag centraal: ‘’Wat geloof jij?’’ en… ‘’is er meer?’’ Wij geloven in Alpha en moedigen iedereen die meer wil weten over het christelijke geloof aan om een Alpha-cursus te volgen. Je gaat samen met anderen een reis aan om te ontdekken wat ‘geloven’ voor jou betekent. Dit doe je tijdens 10 avonden en een weekend. De avonden starten altijd met een gezamenlijke maaltijd, zo leer je ook elkaar als groep beter kennen. 

Alpha met jouw eigen community

Naast de georganiseerde Alpha cursussen is het ook mogelijk om zelf een cursus voor en met jouw eigen community te faciliteren. Want hoe gaaf is het om met je eigen community (team, L2M, Family, vriendengroep of buurt) een Alpha cursus te volgen en via mooie, verbindende gesprekken samen meer van Jezus en het geloof te ontdekken! En is de cursus afgerond dan is er met de groep geïnvesteerd in een relatie met elkaar en blijft deze relatie bestaan. Groeien in geloof doe je samen. Om je hierbij te helpen zijn er trainingen en cursusmateriaal beschikbaar, waarmee je eenvoudig zelf aan de slag kunt met het organiseren en faciliteren van een Alpha cursus.

Youth en Student Alpha

Speciaal voor jongeren van 14 tot 18 jaar is er Youth Alpha. Ben je ouder dan 18 jaar en studeer je? Dan past Student Alpha bij jou. Samen met andere jongeren ga je op een ontspannen manier in gesprek over het geloof. 

Meer weten?

Wil je meer weten over Alpha en/of een cursus volgen?

Check dan de website van jouw Mozaiek gemeente voor actuele data of ga naar Alpha-cursus.nl